piatok 24. februára 2012

Bio bavlna? Privítajte MONALUNA!

Nepredstavujem vám detailne každý nový prírastok v e-shope, ale na tento som sa nesmierne tešila. Je výnimočný a určite stojí za to, aby ste si o ňom prečítali trochu viac. Ak čítate blog pozorne, možno ste tušili, čo príde. BIO BAVLNA! A navyše s milými detskými vzormi a farbami, ktoré sa dajú navzájom ľubovoľne kombinovať. Prosím, privítajte prvýkrát na Slovensku a v Európe málo dostupnú


Monaluna je malá dizajnérska spoločnosť, ktorá navrhuje a predáva moderné látky z bio bavlny. Dizajnérka Jennifer Moore, ktorá za spoločnosťou stojí, začala s vlastnou tvorbou v roku 2008. Po tom, ako navrhla pár úspešných kolekcií pre Robert Kaufman Fabrics, sa v roku 2010 rozhodla spustiť vlastnú kolekciu látok. 
Látky sú vyrábané v Indii zo 100% bio bavlny a potlačené farbami bez obsahu ťažkých kovov (AZO-free). Je to stredne ťažká bavlna, ideálna na patchwork, oblečenie, detské aj bytové doplnky. 


Na začiatok sme pre vás vybrali pár vzorov z piatej, zatiaľ poslednej Jenniferinej kolekcie Taali, ktorá je výnimočná svojimi originálnymi vzormi, inšpirovanými cestovaním po severnej Európe a Škandinávii. 
kompletná kolekcia Taali

Bavlna, na ktorej je celá kolekcia Taali tlačená, sa môže pýšiť označením 100% bio, lebo je certifikovaná GOTS (Global Organic Textile Standard). To znamená, že celý proces, od pestovania bavlny, jej prevozu do továrne, cez spracovanie, bielenie, až po potlač, spĺňa prísne enviromentálne a ľudsko-právne štandardy.  

Tu je už päť krásnych látok, ktoré sa postupne objavujú v našom e-shope a budete ich môcť nájsť v novej kategórii 100% bio bavlna:





Nezabúdame ani na tie z vás, ktoré uprednostňujete látkové sety

Ak sa vám tieto látky budú páčiť, určite doobjednáme aj ostatné z kolekcie (ak ešte budú, lebo niektoré, napríklad milučké ovečky, sa už vypredávajú). Každopádne vám môžem zaručiť, že sa do nich zamilujete na prvý dotyk a po šití s nimi už nebudete chcieť žiadne iné :o)





4 komentáre:

  1. Teeeda Busy City ma očarila, je rozkošná!!! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Katka, ďakujem! Ako poznám tvoje výtvory, určite by si z nej ušila niečo krásne :-)

      Odstrániť
  2. Katka su nadherne!bude aj ta jablckova?pa ada

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Adi, som rada, že sa páčia. Ja by som najradšej objednala všetky. Takže keď o ne bude záujem a budú sa predávať, môžem objednať aj jabĺčka :-)

      Odstrániť

LinkWithin